Bild 1Bild 4Bild 2Bild 7Bild 3Bild 8

Historik

Många av våra kunder ställer frågor om hur vi började göra våra smycken och därför kommer vi att kortfattat beskriva året som gått på denna sida. Några bilder från året som gått och vilka smycken som sålde bäst det året publicerar vi också.

År 2017

Vi var på 22 marknader och ny för oss var Broakulla marknad. Detta året var vi utställare på 7 julmässor.

År 2016

Vi var på 25 marknader och sålde våra smycken. Vi har besökt dessa tidigare år. Vi var utställare på 9 julmässor där Tidö slott och Munksjömagasinet i Jönköping var nya för oss.

År 2015

Vi sålde våra smycken på 23 marknader och de nya var Askersund, Godegård och Torhamn. Vi besökte 8 Julmässor vilka vi har varit på tidigare. Bästsäljare detta året var samma som 2014, armband med glasberlocker.

År 2014

Vi sålde våra smycken på 42 marknader och de nya var: Osby, Älghult, Grythyttan, Staffanstorp, Eslöv och Långås. Nya julmässor för oss var Rydal och Kobergs slott. Bästsäljare detta året var armband i olika färger, med berlocker i glas, som gjordes klar medan kunden väntade. Vårt marknadstält blåste sönder under Ölands skördefest. Vi startade upp firman Kents glas & läder i början av året.

År 2013

Vi sålde våra smycken på 41 marknader och de nya var: Höganäs, Landskrona, Borås, Bosjökloster, Hunnebostrand, Sjönevad, Trelleborg, Rättvik. Nya julmässor var Julitta, Wrams Gunnarstorp, Ekenäs och Kalmar slott. Armband med rostfritt stållås med hjärta blev årets stora succe.

År 2012

Vi startade tillverkning av arm- och halsband i läder i april det här året.
Vi sålde våra smycken på 40 marknader och de nya var: Växjö, Ljungby, Älmhult, Lönsboda, Karlskrona, Lyckeby, Mönsterås, Kristinehamn, Alingsås, Oxhälja i Filipstad och Hällefors.
Ett nytt 6-meters partytält köptes in och levererades efter sommaren.
Vi deltog i Wapnö trädgård och bostadsmässa, Falsterbo Hantverksmässa, Långaryds släktkalas och på Julitta äppelmarknad. Det här året arrangerades STORA NOLIA mässan i Piteå och vi var där för första gången. Nya Julmässor var Österbybruk och Jordberga slott.
Smyckena till vänster visar det här årets nyhet där metalloxiden i ytskiktet slipas bort med diamantborr.

År 2011

Vi deltog i 32 marknader det här året och de nya var: Gullabo, Helsingborg, Vinslöv, Sölvesborg, Degerberga, Kivik, Röstånga och Bredaryd. Vi sålde på Ölands Skördefest och Kiviks Äppelmarknad i september samt på STORA NOLIA - mässan i Umeå.
Nya Julmässor denna höst var Åminne, Ovesholm, Gränsö slott och Wapnö gård.
Smyckena till vänster får representera det här årets bästsäljare.

År 2010

Vi köpte en enkel diamantsåg det här året. Vi deltog på style-aftnar i Ängelholm, Vetlanda, Växjö och Malmö och på hantverksmässan i Korrö.
Vi sålde våra smycken på 29 marknader och de nya var: Våxtorp, Broby, Skurup, Borgholm, Jonstorp, Hästveda, Sjöbo, Åhus, Gislöv, Skänninge, Nyköping, Dädesjö, Alvesta och Markaryd.
Vi deltog på Julmässan i Huseby i november.
Smyckena till vänster får representera det här årets design.

År 2009

Vår första glasugn installerades i januari. I mars sålde vi våra första glassmycken på homepartyn och Style-aftnar i Ljungby, Halmstad, Hjo, Nybro och Mönsterås. Vi lanserade vår första hemsida i juli.
Vi sålde ( med vårt nu 6 meters paraplyställning) på 10 marknader det här året och nya var Algutsrum, Färjestaden, Kalmar, Byxelkrok, Virserum och Tingsryd.
Smycket som ni ser på bilden får representera det årets design.
Slipmaskin och borrsystem köptes in under hösten.

År 2008

Vi köpte vårt första marknadsstånd (3 meters) i april detta året.
Vi sålde importerade smycken från Thailand på homepartyn och på fyra marknader, Vislanda vår och höst, Holje marknad och Tosiabonnadan i Ronneby. Vi sålde även på Växjö torg på hösten.
Vårt första glassmycke, som du ser på bilden, gjorde vi hos Violeth Eriksson i Vrankunge tidigt på hösten.